Известие

Collapse
No announcement yet.

Alfa 147 2.0TS разход масло

Collapse
X

• Filter
  • време
  • Show
Clear All
new posts

• Alfa 147 2.0TS разход масло

Здравейте колеги, имам следния проблем колата градско за 10 000км си хапва 1л-1.5л максимум, но като я изкарам градско нещата стават по-сериозни, колата е на реални 120000км , има лек теч от гарнитурата на капака. Ауспуха е изключително сух, няма пушаци сини и т.н

Предложения ?

Маслен сепаратор.

Comment

Това е нормален разход на този мотор!Не се притеснявай,а само сипвай правилното масло,а именно 10В-60!!!!

Comment

Не знам кое е правилното масло,но я карам с 10W40 от както я имам.Гори ми около 0,5l,но при положение,че имаш течове по-добре ги отстрани и пиши пак.Лека!
        Alfa Romeo 156 1.8 TS'99 144+

Comment

И аз карам с 10/40 и може да се каже, че не губи масло. Няколко мм разлика на щеката от смяна до смяна.
          Не всички, които се скитат, са изгубени.

Comment

Този теч от гарнитурата на капака на клапаните, хич не го пренебрегвай. При мен течеше, та докато на изпускателните колектори не се събра доста и понамириса, взех, че му обърнах внимание! За 2000км маслото падна от щеката 1/3.

Та както ти казаха колегите, оправи си теча и тогава я наблюдавай!
            Аз пък напук карам с 15W50, само зимата слагам 10W40, защото на година сменям маслото 3 пъти (като мине 8000км и съм в бокса при първа възможност).
            Sport Wagon 2.0TS|LPG

Comment

масло

колега,ако всичко е наред не трябва и капка да гори,слагай това масло което е предписано.Успех.
              Алфа Ромео 159

Comment

Working...
              X